Moji dnevi so tako zelo natrpani. Poleg službe, me popoldan čaka še kopica drugih dejavnosti, povezanih z družino. Včasih mi uidejo celi tedni, ne samo dnevi in komaj se zavem, pa je že spet čas za menstruacijo. Še dobro, da imam naročnino na higienske izdelke in tako ne ostanem brez vložkov ali tamponov, ko jih potrebujem.

“Kdaj ste imeli zadnjo menstruacijo?”

Pred kratkim sem imela redni pregled pri ginekologinji. Nič posebnega. Ko pa me je medicinska sestra vprašala za datum zadnje menstruacije, ji ga nisem znala povedati točno. Včasih se spomnim, da sem imela nekje na skrivnem mestu papirnati menstrualni koledarček. Zdaj ga že dolgo ne uporabljam več. Da bi se nerodnim situacijam v prihodnosti  izognila, sem se odločila, da bom pregledala različne mobilne aplikacije za spremljanje svojega menstruacijskega ciklusa.

Koliko aplikacij za menstrualne koledarje obstaja?

Nešteto jih je in skoraj vse aplikacije imajo enake funkcije. Z njimi lahko sledimo menstrualnemu ciklu, opozorijo nas, kdaj je predviden dan naše ovulacije, ki ji sledi obdobje PMS-ja, vanje lahko beležimo naše počutje v tistih najbolj posebnih delih cikla in druge osebne zdravstvene zaznamke. Nosečnice lahko spremljajo tedenski razvoj dojenčka.

Aplikacije nam nudijo še različne nasvete za boljše počutje in nas opominjajo, ko je čas za kontracepcijske tabletke. Ker gre za zelo osebne podatke, nam omogočajo tudi zaklepanje s kodo.

Razlikujejo pa se predvsem v dizajnu. Naj vam zaupam, katere tri so se meni zdele najboljše glede na uporabnost in dizajn.

  • FloJe zelo stajliš aplikacija, ki nežnejši spol nagovarja s sloganom: Easy. Smart. Accurate. Z njeno pomočjo ne bom nikoli več v zadregi pred medicinsko sestro pri ginekologinji.

Zakaj si ne bi poenostavile življenja z različnimi pripomočki. Glede na to, da imamo na svojih telefonih že vse, se mi zdi smiselno, da z njihovo pomočjo spremljamo tudi tisto, zaradi smo ženske še toliko bolj posebne od moških.

Katera aplikacija za spremljanje menstrualnega cikla je pa najbolj simpatična in uporabna vam?

Katarina

Kaj je My Secret Garden?

Blagovna znamka My Secret Garden je nastala z mislijo na sodobno žensko, ki življenje zajema z veliko žlico. Svoj čas zna dobro organizirati, še posebej ko gre za vsakodnevna opravila, kot je na primer nakupovanje. S pomočjo spletnega nakupovanja ali raznih mesečnih naročnin dopusti drugim, da nekaj dela opravijo namesto nje. Ona pa tisti čas lahko porabi za kaj drugega, kar jo bolj osrečuje. Te drobne malenkosti ji omogočajo, da uživa v vsakem dnevu svojega življenja.

Privacy Preference Center