Da uporabljamo bombažne pralne plenice, se mi niti ne zdi tako presenetljivo. Da bi uporabljala pralne bombažne vložke, si pa ne predstavljam najbolj … Predvsem zato, ker tudi v času menstruacije ne morem enostavno reči “ne” vsem obveznostim, ki me čakajo. In predstavljajte si, da imate v službi pomemben sestanek ravno na prvi ali drugi dan menstruacije, ko je krvavitev najmočnejša. Menjava vložka pred sestankom je bila nujna in ker se bombažnih vložkov ne meče stran, ste okrvavljeni vložek enostavno pospravile v torbico, ki je zdaj z vami na sestanku …

Ne pravim, da pralni vložki niso dobra izbira. Razmišljam le o tem, da mogoče niso najboljša izbira, ko pridemo do žensk, ki imamo dneve zapolnjene z različnimi obveznostmi, moramo biti urejene in se želimo v vsakem trenutku počutiti najbolje. Še posebej v službi, kjer tako ali tako preživimo največ časa. Tja enostavno ne spada razmišljanje, kaj se bo zgodilo, če bombažni pralni vložek, ki sem si ga dala v hlačke zaradi naravnih materialov in večjega udobja, čisto slučajno ne bo uspel zadržati vse menstrualne tekočine.

Pralni vložki lahko tudi spustijo

Berem, da takšni vložki največkrat spustijo ravno pri šivih na straneh. Si predstavljate, da se vam kaj takšnega zgodi med hitenjem na srečanje s pomembno stranko. Namesto, da bi se osredotočile na to, kako boste dobile posel, prosite različne bogove, da na vašem krilu ne bi nastal rdeč madež, ki bo z vami vse, dokler ne boste našle drugega krila ali hlač.

Pranje vložkov zahteva svoj čas

Poleg tega si ne predstavljam, kam pospraviš okrvavljen vložek v času službe … V nepropustno PVC vrečko, popolnoma neprijazno naravi? Ali to nič ne zaudarja iz torbice? Ko pa prideš domov, te čaka še namakanje in pranje …

Kljub mojemu prizadevanju za uporabo čim bolj naravnih in naravi prijaznih materialov, se mi zdi, da pralni vložki nekako niso za ženske, ki bi si želele, da bi imel dan še kakšno uro več. Enostavno nimam ne časa ne energije, da bi se ukvarjala še s tem. V tempu današnjega časa je včasih težko razmišljati o vseh posebnostih, ki jih ženske občutimo skozi celotni menstrualni ciklus, zato si želim, da bi bila lahko v času menstruacije čim bolj brezskrbna. Ne potrebujem še morebitnih rdečih madežev, ki jih ni enostavno odstraniti z oblačil.

Naravni materiali in manj dela s čiščenjem

Ker vseeno prisegam na naravne materiale, ki mi ne povzročajo srbečice ali morebitnih alergij, se v tistih dneh v mesecu raje poslužujem 100% naravnih higienskih izdelkov za enkratno uporabo. V času močnejšega krvavenja, uporabljam tampone in ščitnike perila. Ko sem doma, pa imam najraje vložke. In prisegam na naročnino.

Imate tudi ve kakšne izkušnje s pralnimi vložki? Na My Secret Garden bomo veseli vsake vaše zgodbe.

Katarina