Danes razmišljam o menstruaciji in higieni … Spomnim se, da sem nekje slišala, da so včasih, res dolgo nazaj, ženske v času menstruacije morale zapustiti mesto in skozi mestna vrata so se lahko vrnile šele, ko niso več krvavele. In zakaj so imele ženske krila z veliko plastmi? Tudi zato, da so se lahko obrisale, saj včasih pač niso poznali higienskih vložkov ali tamponov, kaj šele menstrualnih skodelic …

Mislim, da imamo res srečo, da živimo v tem času, ko ženske v tistih dneh v mesecu lahko poskrbimo za svojo higieno. Da smo umite in se počutimo čisto. Vsaka sama najbolje ve, katere pripomočke bo uporabljala v tistem času.

Sama sem zagovornica bolj naravnih izdelkov. Ne pretiravam z različnimi intimnimi mili. Zaupam tistim, ki pravijo, da je v času menstruacije pametno umivati le zunanje predele telesa in da je včasih dovolj samo topla voda.

 

Naravni vs. konvencionalni higienski izdelki

V hlačke nameščam le 100-odstotno naravne higienske vložke. Pred leti sem kupovala najbolj reklamirane vložke in tampone. Kljub temu, da sem vložke menjala na 4 ure in tampone največ na 2-3 ure, me je tretji dan skoraj vedno začela srbeti koža, včasih se je celo vnela. Mislila sem si: “Dobro. Očitno ne gre drugače, čeprav je vneta koža in vlaga obupna kombinacija.” Vse, dokler nisem naključno naletela na vložke iz popolnoma naravnih materialov. Bili so sicer nekoliko dražji, ampak občutek je bil veliko boljši. Moja koža je lahko normalno dihala in vnetja so izginila.

Takrat sem si obljubila, da se enostavno moram imeti toliko rada, da mi ne bo težko dati kakšen evro na mesec več za to, da si privoščim bolj kakovostne higienske izdelke. Na svoji koži nočem več imeti raznih poceni snovi, ki dražijo mojo kožo in lahko povzročajo celo alergije. Zato smo se tudi pri naročnini na higienske izdelke My Secret Garden odločili, da vam bomo ponujali izključno naravne materiale.

Naravni materiali so prijaznejši do naše kože, to je še posebej pomembno, ko govorimo o intimnih predelih. Zato so vsi naši izdelki narejeni iz naravnih materialov na osnovi bombaža. Koži ne škodujejo in ne povzročajo alergijskih reakcij. Izbirate lahko med različnimi vpojnostmi ali jih celo kombinirate. Same lahko izberete število izdelkov, ki vam najbolj ustreza.

Drage dame, imejmo se rade in spoštujmo naša telesa. Privoščimo jim kakovostne izdelke.

 

Če ima katera kakšno zanimivo izkušnjo, povezano z menstruacijo, vas vabim, da nam pišete.

 

Katarina